Speijers [1]
Speijers [2]


 Familiealbums
Inhoud
Start
De familie Speijers [1]:

Willem Speijers wordt op 12 maart 1799 in Heteren geboren als zoon van Cornelis Speijers en Willemina van Steenderen. Willem huwt op 1 juni 1843 te Valburg met Cornelia Elings.

Hun tweede zoon Cornelis Speijers trouwt met Antonia Reinen op 12 oktober 1871 in Valburg. Voor zover ik weet, krijgen zij 5 zoons en 3 dochters: Willem, Hendrik, Cornelia, Dirkje, Adriana, Jan, Antoon en Johan.
Ze wonen allemaal na hun huwelijk in Valburg, behalve hun oudste dochter Cornelia. Zij gaat na haar huwelijk met Gerrit de Vries in de Haarlemmermeer wonen.

Willem, de oudste zoon van Cornelis en Antonia wordt op 5 december 1871 te Valburg geboren. Hij huwt op 23-jarige leeftijd op 6 december 1894 in Valburg met Maria Heg. Maria is de derde dochter van Jan Heg en Berendina Janssen en ze is in 1866 in Herveld geboren.
Willem Speijers en Maria Heg
Willem en Maria krijgen 5 kinderen: Antonia, Jan, Dina, Cornelia en Maria Wilhelmina.

Willem is een grote man met donker haar en is zeer introvert. Ze verhuizen van Valburg naar Arnhem waar Willem en Maria een bakkerij beginnen.
Op 1 april 1906 wordt Maria Wilhelmina [de grootmoeder van mijn man] geboren.

Nadat de zaak over de kop is gegaan, verhuizen ze naar Andelst, waar Willem een bodedienst begint. Hij is daar een van de eerste die met een (vracht)wagen onder andere pakjes, dozen kippen en kuikens, eenden en stenen potten vervoert. Ze wonen daar in de Nieuwstraat in een klein boerderijtje met een waterput voor het huis. De afwas wordt buiten op de geut gedaan en de rest, zoals koken op de kachel, gebeurt in de woonkamer.
Hoewel ze een tilbury hebben, gaat Maria Heg op een dag met slecht weer lopend naar haar zus in Elst. Zij wordt daarna ziek en overlijdt aan een longontsteking. Na het overlijden van Maria Heg huwt Willem Speijers in Dodewaard op 7 november 1918 met de 47-jarige Maria Geurts, dochter van Wouter Geurts en Johanna Hendrika Stuurbrink.Klik op onderstaande foto's voor een vergroting.
Maria Wilhelmina Speijers Dochter Maria W. Speijers en ?   Hun oudste dochter
Antonia Speijers
trouwt op 24 mei 1916
in Arnhem met de
25-jarige Gijsbertus Muetstege, zoon van
Jacob Muetstege en
Aaltje Gerritsen.
Antonia Speijers en Gijsbertus Muetstege
  Cornelia Speijers en kinderen Muetstege De vierde dochter Cornelia
Speijers met haar nichtje Alida
en neefje Willem Muetstege,
kinderen van haar zus Antonia
en zwager Gijsbertus Muetstege.
Maria Wilhelmina en Dina Speijers
De zussen Maria W. en Dina Speijers
 
 
Hun jongste zoon Jan wordt geboren op 15 december 1896. Vóór 1940 emigreert hij naar Amerika (North Dakota). In zijn eerste huwelijk krijgt hij 2 zoons: Billie en Tony.
Op 16 december 1954 hertrouwt hij met Louise Simon Loehrer en zij krijgen 4 dochters: Jane, Marie, Carole, Deloris.


webdesign & copyright
© 2001-2007 Eveline