Onze katten [1]

Onze katten [2]
Onze katten [3]
Onze katten [4]
Onze katten [5]
Onze katten [6]
Onze katten [7]
Onze katten [8]
Onze katten [9]
Onze katten [10]
Onze katten [11]
Onze katten [12]
Onze katten [13]
Onze katten [14]
Onze katten [15]
Onze katten [16]
Onze katten [17]
Onze katten [18]
Onze katten [19]
Onze katten [20]


Inhoud
Start


Smous als kitten in 1982. Hoi, ik ben Smous en ik was het eerste katertje dat in huize Van Maaren binnentrad. 't Vrouwtje werd helemaal verliefd op me toen ik als kitten in haar armen werd gelegd. 'k Ben een Cypertje en omdat m'n tekening zo mooi is, loopt zowel het man- als het vrouwvolk met me weg.

M'n geboortedag heb ik goed uitgekiend: Moederdag 1982 en toen ik 6 weken was, onderging ik m'n eerste autorit in een boodschappentas. Natuurlijk heb ik luid geprotesteerd, wat dacht je. Ik vond het helemaal niet leuk, ik wilde meer bewegingsvrijheid, licht en lucht. Dat hielp, want de rits ging een klein stukje verder open. 'Hé, da's goud, met wat gefriemel kon mijn kop erdoor, dan moet ik er dus helemaal uit kunnen'. Op dat moment begon m'n eerste ontdekkingsreis.

Smous in 1988 'Hé, wat een kabaal?'
'Weer een half uur later.'
'Kun je dat geluid niet laten stoppen?'
Smous in 1988

Ik ontdekte van alles, wat moet je tenslotte anders dan slapen en eten? Op een dag, 's morgens vroeg, ben ik in een grote boom geklommen. Ze noemen 't in mensentaal een Yucca, maar daar zit ik niet mee. 't Baasje, die met slaperige ogen rondkeek waar ik uit hing, zag me letterlijk hangen.

M'n staart was een groot mysterie voor me. 'k Heb eigenlijk nooit geweten, waar dat ding voor diende. Probeerde tijdens m'n 'gekke-vijf-minuten' rondjes te rennen om het te pakken te krijgen, dat lukte soms, zette er m'n poot op, maar dan floepte het gelijk weer tussen m'n nagels door. 't Was onbegonnen werk.
Tijdens het vuurwerk op Oudejaarsavond werd ik als een baby in de armen genomen en keken we samen naar het vuurwerk. Op 8 juni 1999 ben ik overleden.
Smous, een week voor zijn dood.

Nicky Hallo, ik ben Nicky en ik was het eerste asielpoesje dat in september 1982 werd binnengehaald. Ik was toen al twee jaar oud, wat angstig maar ontzettend lief.
'k Kwam bij een zeer eigengereid katertje dat absoluut geen moeder meer nodig had en hij begon de baas over mij te spelen.
  Nicky Gelukkig was Smous een enorme slaapkop, dus er bleef genoeg tijd over om op een oude trui te kroelen met het vrouwtje. Na lang aandringen heb ik het baasje ook maar mijn genegenheid geschonken.
Ik ben in augustus 1993 overleden.


Het is enorm jammer dat we toen geen camera hadden, zodat we meer foto's van Smous en Nicky hadden kunnen nemen. Maar er zijn er meer dan genoeg van Tibby en Kiko.


Tibby als kitten. Hi, ik ben Tibby, een allerliefst schildpadpoesje, en ik ben in maart 1988 geboren. Natuurlijk heb ik het daarbij behorende 'eigen willetje'.
Met m'n goedige aard wandelde op m'n gemak door het elektrische veld tussen Smous en Nicky en was ik goeie maatjes met allebei.
Tibby as kitten.
 
Tibby 4 months.
Ons personeel koopt vaak een 'kattenplant' voor ons.
Door er bovenop te gaan zitten, gaan de blaadjes zo leuk platliggen.


Tibby - melk drinken #1 Tibby - melk drinken #2 Tibby - melk drinken #3
Hé, wat ruik ik? Zou het melk zijn? Het is yummy!


Tibby - slapende
Nu ben ik een beetje moe en terwijl ik mijn oogjes dicht doe,
leren mijn hersentjes nog wat van Meneer van Dale.


Toen Nicky ziek werd, was haar leventje niet gemakkelijk door Smous katerige houding. Tijdens een gesprek met onze dierenarts zei ze: "Boven heb ik een kat, die in verwachting is. Als ze kittens heeft, kom dan eens kijken. Het is een speciaal ras en misschien de oplossing voor jullie problemen."


Hoi-piepelepoi, ik ben Kiko, een Ocicat, en ik ben op 6 augustus 1992 geboren. Jullie moeten Sir tegen me zeggen, want ik ben van hoge afkomst. Mijn officiële naam is Mistake's Anjou Trois Pières, maar daar breek ik zelf m'n bek over, dus Sir Kikelekootje volstaat.

't Was een volle bak toen ik binnenwandelde, maar wel gezellig zo met z'n viertjes. Ik ben zeer makkelijk in de omgang, alleen hebben ze met twee trekjes rekening te houden: 1] ik ben een koukleum en 2] wat ik in m'n kop heb, zit niet in m'n staart. Er is er altijd wel één die het zielig vindt dat ik koud heb en het toestaat dat ik in het zonnetje, verwarming op de hoogste stand me heerlijk in een mandje tegen de ander aanvlijt. Ik bedoel maar... op die manier word je aan drie kanten tegelijkertijd verwarmd.
Kiko in de werkkamerTibby in de werkkamer.   Ik houd er niet van dat ze me oppakken en op schoot zetten, ik wil het gewoon allemaal zelf doen. Ergens in de buurt bij een personeelslid te liggen is heerlijk. Als er een doosje of een mandje met een velletje papier of een zacht stukje tapijt staat, heb ik het helemaal naar m'n zin.
Trouwens, kan iemand mij uitleggen waarom ze altijd zo bang zijn, als ik langs het toetsenbord loop?"Tibby op het balkon. 't Is zalig om buiten een zonnebad te nemen, maar 10 hoog is een beetje riskant. Daarom heeft ons personeel het balkon in tweeën gedeeld en nu lijkt ons woongedeelte een kippenhok. Kiko op het balkon.
Nee, we hebben er geen grote problemen mee. 't Is alleen wat ongezellig en vogeltjes vangen is een beetje lastig. Zoals je ziet, is het kleinste gedeelte van een douchekleedje voor mij.Tibby en Kiko samen in een mandje.
Kiko in een mandje in de keuken Vaak samen... soms alleen. Tibby in een mandje in de keuken


Op 28 juli 2003 hebben we Tibby moeten laten inslapen.
webdesign & copyright
© 2001-2003 Eveline
meer foto's